fbpx
Сьогодні
11:40 28 Січ 2020

Ми будемо паралельно впроваджувати інститут міжнародного арбітражу та проводити судову реформу, - Милованов

Для проведення судової реформи потрібні десятиліття і тому поки вона здійснюватиметься, міжнародні інвестори повинні отримати право звернення до міжнародних арбітражів.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі програми "Свобода слова".

"Нам необхідні інвестиції, але вони не прийдуть, поки не буде судової системи. Реформа судової системи не відбудеться за один рік, тому що це і питання довіри, і питання нових суддів, їх тренування, і питання правоохоронних органів. Навіть у країнах, в яких успішно пройшли реформи правоохоронної та судової системи це займало десятки років. Тому ми пропонуємо систему, яка робитиме дві речі одночасно.

Для тих, хто готовий вже сьогодні працювати, але не зовсім довіряє суддям – вони зможуть використовувати міжнародний арбітраж. Це означає, що вони просто вибирають арбітра – міжнародного суддю. Це, до речі, стосується і малих інвесторів теж, і це буде їм коштувати дешевше, ніж йти в Лондон. Але паралельно ми будемо проводити судову реформу", – заявив Милованов у понеділок в ефірі програми.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: