fbpx
Сьогодні
11:07 28 Січ 2020

Міністр економіки: Уряд укладатиме з інвесторами окремі договори, за порушення яких буде відповідати у міжнародних судах

Кабінет міністрів планує укладати з великими інвесторами в економіку України окремі договори з чітко прописаними вимогами бізнесу до держави. За порушення таких договорів держава буде відповідати у міжнародних судах.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі програми "Свобода слова".

За його словами, такі договори держава укладатиме в межах анонсованої програми "інвестиційних нянь".

"Ідея «інвестиційної няні» у тому, що уряд України підписує конкретні умови з інвестором і таким чином уряд буде відповідати у міжнародних судах перед інвестором за порушення (цих умов )", — зазначив міністр розвитку економіки.

Він також додав, що угода з інвестором буде двосторонньою. Це означає, що відповідальність за порушення умов буде нести не лише держава Україна, але й сам інвестор, якщо не виконає своїх обіцянок.

Милованов зазначив, що уряд провів низку зустрічей з першими інвесторами, які зацікавилися в ініціативах урядовців. Однак і проєкт інвестиційна няня, і податкові канікули для бізнесу, який інвестує понад 10 мільйонів доларів у приватизацію, стосуватимуться не лише нових інвесторів, але й тих, що вже працюють в Україні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: