fbpx
Сьогодні
19:24 27 Січ 2020

Болгарський суд арештував фігуранта справи Гандзюк Олексія Левіна

Прокурор болгарського району Бургас подав клопотання до суду та просить арештувати на 40 діб Олексія Левіна – підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк. Суд задовольнив клопотання прокуратури.

Про це повідомляє місцеве видання Флагман.

Там зазначається, що Левіна затримали на зйомній квартирі, де він проживав із жінкою українського походження. Сам Левін зазначив, що не має при собі документів, при цьому він зміг оформити договір оренди житла. Ймовірно, Левін використовував підробні документи.

Повідомляється, що на сьогоднішньому засіданні Левін просив відпустити його під домашній арешт з носінням електронного браслета. Він також заявив, що у нього нібито серйозні проблеми зі здоров'ям і ще в Україні йому зробили чотири операції на серці.

За повідомленням місцевої прокуратури, затримали Левіна 24 січня о 21:20 за місцевим часом у болгарському місті Бургас після проведення спеціальної поліцейської операції. Про це повідомили на сайті прокуратури Болгарії.

"Олексій Л. був затриманий під вартою до 72 годин станом на 21.20 25.01.2020 р. З метою забезпечення його подальшої екстрадиції до Республіки Україна", – йдеться в повідомленні прокуратури.

Там також зазначають, що злочин, у якому підозрюють Левіна, за українським законодавством передбачає від 7 до 10 років тюрми, а за болгарським – від 3 років до пожиттєвого ув'язнення.

"У поданому до суду клопотанні було зазначено, що існує реальна небезпека переховування Олексія Л.. На підтвердження цієї тези прокуратура наводить той факт, що після вчинення діяння, за яким розшукується громадянин України, останній виїхав з України та втік від правосуддя. Він мав на меті перешкодити кримінальному переслідуванню та кримінальній відповідальності проти самого себе", – повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що Левіна затримали та взяли під арешт для подальшої екстрадиції до України.

Болгарський суд арештував фігуранта справи Гандзюк Олексія Левіна

Зазначимо, візуально Левін значно змінився зовнішньо.

Раніше повідомлялося, що головний підозрюваний Левін змінив зовнішність, ідентифікували за відбитками.

Нагадаємо, 24 січня у Болгарії затримали підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк – Олексія Москаленка (Левіна).

За даними слідства, Олексій Левін є кримінальним авторитетом Херсонської області, працював помічником депутата обласної ради Миколи Ставицького і був радником голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера. У листопаді 2019-го слідчі розповіли, що Левін був засуджений до 12 років — частково, за злочини, пов'язані з підготовкою до вбивств.

19 серпня 2018 року він покинув Україну. Його оголосили у міжнародний розшук.

"Левін — це ключова фігура, яка пов'язує виконавців — "групу Торбіна" і замовників — це Мангер та інші. Він організовував цей злочин, він підбирав Торбіна, надавав іншу інформацію — щодо місця проживання Гандзюк і так далі", — розповідав начальник слідчого управління СБУ Богдан Тиводар.

Саме через Левіна, запевняло слідство, передавали гроші родинам інших підозрюваних у справі Гандзюк, аби ті мовчали.

Нагадаємо, що 20 січня Офіс генпрокурора повідомив про обшуки у Херсоні пов'язані з припиненням діяльності злочинної організації. Керівником банди, за версією правоохоронців, був Павловський. Зловмисники під його керівництвом "вчиняли в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна".

Крім того, правоохоронці проводили обшуки "з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк". Обшуки провели у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство Гандзюк.

Пізніше Рябошапка розповів про проведені 35 обшуків на Херсонщині та 9 оголошених підозр.

При цьому, суд взяв Павловського під варту за іншою підозрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: