fbpx
Сьогодні
23:32 15 Січ 2020

Адвоката Януковича можуть призначити заступником голови ДБР

Заступником директора Державного бюро розслідувань може стати адвокат колишнього президента Віктора Януковича Олександр Бабіков.

Про це повідомляє ГО "Сім'я Героїв Небесної Сотні" на сторінці у Facebook.

У разі призначення, на Бабікова буде покладено аудит справ Майдану, коли ДБР їх отримає.

14 січня сім'ї загиблих на Майдані, і їх адвокати, поранені та учасники Революції Гідності зустрічалися з начальником ДБР Іриною Венедиктовою.

"Ще 2 січня ми подавали звернення, де заперечували проти призначення на адміністративні посади осіб, які мають конфлікт інтересів. На зустрічі спробували прояснити ці питання. Зокрема, чутки про призначення на посаду заступника директора ДБР адвоката Януковича Олександра Бабікова. На жаль, спростування не відбулося", – йдеться в повідомленні.

У відповідь на це глава ДБР відповіла, що у разі рекомендації конкурсною комісією за умови проходження спецперевірки він буде призначений.

"Згодом виявилося, що Бабіков вже проходить спецперевірку. А конкурсна комісія, якій окремо ставили питання, наявність у Бабікова конфлікту інтересів у зв'язку з його діяльністю як адвоката не виявила. Мовляв, Бабіков не є особистим адвокатом Януковича, а лише знайомився з матеріалами цієї справи. Не виявив ніяких перешкод для цієї посади Бабіковим і поліграф", – йдеться в повідомленні.

Відкритий лист до президента України, до голови Верховної Ради, до Генерального ппокурора, до в.о. директора ДБР, до…

Posted by Громадська Організація «Родина Героїв Небесної Сотні» on Wednesday, January 15, 2020

 

Нагадаємо, 3 січня 2020-го у ДБР заявили, що Ірина Венедіктова найближчим часом подасть на розгляд президенту нову структуру ДБР, яка передбачає збільшення кількості слідчих у справах Майдану.

Також повідомлялося, що ДБР проведе повний аудит своєї діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: