fbpx
Сьогодні
15:43 11 Січ 2020

Опубліковано відео пуску іранської ракети, яка могла збити український літак

Журналіст NYT стверджує, що визначив місце пуску: воно в районі катастрофи лайнера МАУ

Відео з камери спостереження, на якому, можливо, зафіксований пуск ракети іранської системою ППО, опублікував в Twitter журналіст New York Times Крістіан Тріберт.

На думку журналіста, йому вдалося визначити місце пуску на відео: воно знаходиться в районі на північний схід від Паранда, передмістя Тегерана, де, імовірно, іранська ракета потрапила в український лайнер.

Тріберт підкреслив, що на відео видно дату за іранським календарем, що відповідає даті катастрофи, але час відрізняється – можливо, через налаштування.

Також журналіст відзначає, що напрямок на місце пуску, зафіксованого на відео, проходить через військовий об'єкт, розташований приблизно в 5,7 км від точки зйомки.

Раніше ОПУ оприлюднив фото з місця трагедії та повідомив, що Зеленський звернеться до українців.

Нагадаємо, що вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Вони пояснили, що літак був помилково сприйнятий за ворожу ціль і збитий ракетою після того, як наблизився до одного з військових об'єктів Революційної гвардії Ірану – Корпусу вартових Ісламської революції.

Зеленський відреагував на зізнання Ірану у збитті українського літака.

Президент Ірану Хасан Рухані обіцяє провести розслідування та покарати винних військових у збитті українського літака.

Президент МАУ також відреагував на визнання Ірану про катастрофу літака.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: