fbpx
Сьогодні
21:08 08 Січ 2020

Пристайко заявив, що США допомогли Україні в газових переговорах з РФ

Глава МЗС України Вадим Пристайко висловив думку, що санкції Сполучених штатів Америки проти "Північного потоку-2" допомогли в газових переговорах з Росією.

Про це йшлося в його інтерв'ю німецькому виданню Bild.de.

За словами міністра, Україна "не була в захваті" від того, що будь-який проєкт німецьких компаній, які хотіли брати участь в будівництві російського трубопроводу для транспортування газу в обхід України, потрапляв під санкції США. Водночас Пристайко висловив думку, що санкції проти "Північного потоку-2" допомогли Україні досягти домовленостей з Росією в питаннях транзиту газу.

"На початку переговорів Росія не мала бажання укладати угоду, вони хотіли максимум на рік і на дуже поганих для нас умовах. Крім того вони казали, що, мовляв, ми не поспішаємо, можемо укласти цього року, можемо пізніше. Домовленість, на яку нам зрештою вдалося вийти, набагато краща. Не ідеальна, але санкції США допомогли нам досягти її, так", — сказав Пристайко.

Нагадаємо, 20 грудня Україна і Росія підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через територію України і врегулювання взаємних вимог.

Також повідомлялося, що контракт про транзит газу між Україною та РФ буде укладено на 5 років і передбачає скасування майбутніх судових позовів.

27 грудня "Нафтогаз" отримав від "Газпрому" 2,9 мільярда доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Також Зеленський підтвердив, що Україна і Росія підписали контракт на транзит газу на 5 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: