fbpx
Сьогодні
18:57 27 Гру 2019

Газпром виплатив Нафтогазу майже $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу

Російський Газпром погасив свій борг за рішенням Стокгольмського арбітражу на суму понад 2,9 мільярда доларів. Це зробили в межах домовленостей щодо продовження транзиту газу, укладених у Мінську 20 грудня.

Про це повідомив виконавчий директор Нафтогаз Юрій Вітренко.

«Так, Україна отримала 2,918 мільярда доларів США від Газпрому на виконання рішення Стокгольмського арбітражу! Подробиці згодом…», — повідомив Вітренко.

У прес-службі Нафтогазу зазначають, що сумарно Газпром за рішенням Стокгольмського арбітражу заплатив Нафтогазу 5 мільярдів доларів: решту боргу українська компанія отримала у вигляді погашення боргів за газ одразу у лютому 2018 року.

«Сьогоднішній платіж Газпрому включає погашення як невиплаченої раніше частини присудженої компенсації (2,56 млрд доларів), так і відсотків, накопичених з дати оголошення рішення 28 лютого 2018 року. Нафтогаз вітає визнання російською стороною необхідності виконувати рішення арбітражів 2017-2018 років та її намір продовжувати транспортування газу в ЄС територією України», — прокоментували отримання коштів Газпрому у прес-службі Нафтогазу.

Водночас переговори про продовження транзиту газу через Україну продовжуються. Фінальних контрактів сторони ще не підписали.

Маємо для вас вечірні новини. Вітаємо, друзі. Україна таки була права)Нафтогаз отримав від Газпрому 2,9 млрд дол. —…

Posted by Нафтогаз України – Naftogaz on Friday, December 27, 2019

 

Нагадаємо, 20 грудня Україна і Росія підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через територію України і врегулювання взаємних вимог.

Також повідомлялося, що контракт про транзит газу між Україною та РФ буде укладено на 5 років і передбачає скасування майбутніх судових позовів.

Контракт про транзит газу з Росією буде підписано до 29 грудня.

Кабмін опублікував текст протоколу газових домовленостей Україна-Росія-ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: