fbpx
Сьогодні
15:01 03 Січ 2020

Слідчі ДБР не хочуть являтися до суду й давати свідчення щодо витоку таємної інформації країні-агресору, - адвокат Порошенка

Слідчі Держбюро розслідувань , котрих Печерський райсуд Києва викликав для надання свідчень у справі, яку ініціював колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов і яка стосується так званої справи українських моряків, не бажають з'являтися до суду й давати показання.

Про це заявляє адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань.

У п'ятницю Головань нагадав, що суд має допитати слідчих ДБР стосовно того, як таємні матеріали з бюро потрапляли до сторонніх осіб, зокрема, публікувалися в телеграм-каналі Портнова. Про це журналістам біля будівлі ДБР заявив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань, який другий день поспіль намагається передати чотирьом слідчим ДБР виклик до суду.

"Радник директора, оскільки він там розпоряджався і всі його слухали, очевидно, він має якусь вагу, – відмовився назвати своє прізвище, тому я не ризикну згадати, з ким я говорив. Але мені було повідомлено, що, можливо, суд помилився і неправильно вирішив, щоб саме я вручав ці повістки. Я, звичайно, поінформую про це суд. І, фактично, було відмовлено у наданні допомоги стосовно вручення повісток слідчим, було запропоновано звернутися письмово, що я зробив уже до того, й тому єдиний висновок, який можна тут зробити, – що не бажають слідчі Державного бюро розслідувань отримувати повістки і, певно, що не бажають з'являтися до Печерського суду для того, щоб дати відповідні свідчення", – зазначив адвокат.

"Ідеться про "справу моряків". Ідеться про те, що відповідно, за нашим переконанням, інформація, яка була, зокрема і з обмеженим доступом – секретна інформація, яка потрапляє до Державного бюро розслідувань, вона, грубо кажучи, розшифровується і потрапляє, в тому числі, до держави-агресора. Ми знаємо, наприклад, що для проведення експертизи вилучалися секретні документи, навіть із Генерального штабу, плани Збройних сил України тощо", – пояснює адвокат.

"Ми стверджуємо, що це провадження – це не що інше, як канал витоку інформації. Інформація, яка потрапляє до Державного бюро розслідувань, стає здобиччю різних Telegram-каналів, різних сайтів і таке інше", – нагадав Головань.

Головань також нагадав, що діяльність ДБР і його екс-директора Романа Труби має стати об'єктом розслідування правоохоронних органів.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: