fbpx
Сьогодні
13:54 02 Січ 2020

Адвокат Порошенка спробував вручити повістки до суду чотирьом слідчим ДБР: деталі

Суд доручив адвокату п'ятого президента України Петра Порошенка Ігорю Голованю вручити повістки слідчим Державного бюро розслідувань.

Про це заявив сам Головань журналістам у четвер.

"Думаю, в ДБР просто не знають, що робити з повістками до суду. Про діяльність Держбюро розслідувань ми дізнаємося з чуток, з Telegram-каналів. А за законом, згідно з цивільно-процесуальним законодавством, повістки мають вручатися. Я спробую показати слідчим ДБР, що таке повістка, що з нею треба робити. Щоб особа, яку викликають до суду, розуміла, куди й коли вона має з'явитися", – заявив Головань.

Він наголосив, що якщо йому не вдасться вручити повістки слідчим ДБР, він подасть клопотання про їх примусовий привід до суду.

Зазначеними повістками слідчих викликають до суду 14 січня, де планується допитати їх за фактом витоку закритої інформації про розслідування ДБР.

"Короткий результат такий: із чотирьох слідчих троє у відпустці, а один, як мені передали в канцелярії співробітниці, які не захотіли назватися, пан Роженко сказав, що він зайнятий, і виходити отримувати повістку до Печерського суду в нього, я так зрозумів, чи то немає часу, чи то не бажає, мені це важко зараз оцінити", – повідомив адвокат.

Головань уточнив, що 3 січня повторить спробу вручити повістки.

Раніше Головань повідомляв про кримінальне провадження, зареєстроване Генеральною прокуратурою за фактом вчинення слідчими ДБР незаконного збирання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу, а також отримання з метою розголошення відомостей, що становлять комерційну та банківську таємницю.

За словами Голованя, його представник просив слідство допитати колишнього заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова й допитати тодішнього директора ДБР Романа Трубу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: