fbpx
Сьогодні
18:44 25 Гру 2019

Кузьменко подала до суду проти МВС

Фото Reuters

Підозрювана у вбивстві журналіста Павла Шеремета лікар і волонтерка Юлія Кузьменко подала позов до суду проти МВС, зазначивши третьою особою міністра Арсена Авакова.

Відповідний позов відображається на сайті "Судова влада України".

Позов подано 23 грудня до Печерського суду Києва. Розглядати його має суддя Сергій Вовк, який обрав Кузьменко запобіжний захід у вигляді утримування під вартою.

Кузьменко суд МВС

Адвокат Кузьменко Вікторія Дейнека у коментарі виданню "Главком" пояснила, що 13 грудня у телевізійній програмі "Свобода слова Савіка Шустера" Арсен Аваков заявив, що Юлія Кузьменко відмовилася свідчити у справі вбивства Шеремета, що, за словами адвоката, є недостовірною інформацією.

"Якщо міністерство внутрішніх справ вважає, що Кузьменко відмовилася, то має бути відповідний протокол допиту, де вказано, що вона використала ст. 63 Конституції. Натомість такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було. Такий допит, де вона давала свідчення, був після виходу цієї програми. Окрім цього, під час судових засідань Юлія Кузьменко не використовує ст. 63 Конституції і надає свідчення. Тому ми наполягатимемо, щоб інформація, поширена Аваковим, була спростована", – наголосила Дейнека.

Нагадаємо, що апеляційний суд Києва відхилив апеляцію на запобіжний захід підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

Раніше повідомлялося, що слідчі знайшли доказ, який вказує на підозрюваного Антоненка у справі Шеремета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: