fbpx
Сьогодні
16:42 24 Гру 2019

Вбивство Шеремета: апеляційний суд залишив Кузьменко під вартою

Фото Reuters

Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію на запобіжний захід підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

Захист Кузьменко оскаржив арешт, вважаючи, що суд не дослідив докази, не допитав свідків, не звернув увагу на відсутність доказів того, що підозрювана буде переховуватись, передає УП.

Адвокат просив скасувати запобіжний захід, наполягаючи на невинуватості лікарки.

Захист Кузьменко просив допитати свідків: ексчоловіка, цивільного чоловіка, матір, військового "Марта", який фігурував на записах розмов, оприлюднених слідством, та головного лікаря. Суд заслухав лише лікаря та ексчоловіка.

Адвокат Владислав Добош продемонстрував суду власні докази, що, за його словами, свідчать про непричетність Кузьменко до вбивства.

Зокрема, за словами захисту, волонтерка познайомилась з іншим підозрюваним, Андрієм Антоненком, лише на початку 2016 року, і до вбивства Шеремета вони зустрічались лише два рази. Крім того, напередодні вбивства Кузьменко проводила час із родиною, що нібито унеможливлює підготовку до злочину.

Близько 3 десятків волонтерів і добровольців, а також нардепи від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич, Михайло Бондар, Микола Величкович, депутатка від "Слуги народу" Вікторія Вагнєр, екснардепи Оксана Корчинска та Віталій Купрій. Загалом бажання взяти Кузьменко на поруки заявили 56 осіб.

У свою чергу, прокурор сказав, що Кузьменко не можна відпускати з-під варти. Жінка нібито може вчинити новий злочин – на підтвердження цього прокурор згадав записи розмов, на яких Кузьменко казала, що треба обстріляти Київ з "Градів".

Також, на думку прокурорів, підозрювана може переховуватись і знищити докази. Зокрема, слідство досі не знайшло вибухову речовину з міни, корпус якої зберігався вдома в іншого підозрюваного, Андрія Антоненка. Також правоохоронці планують перевірити "різке зростання матеріального становища" Кузьменко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: