fbpx
Сьогодні
14:42 19 Гру 2019

Справа Шеремета: Під час обшуку у Антоненка знайшли половину міни МОН-50

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під час обшуку знайшли половину протипіхотної міни МОН-50. Саме з такої моделі мін, за матеріалами слідства, і було підірвано автомобіль Шеремета.

"За деякий час до обшуку Антоненко подзвонив своєму товаришу та попросив його винести якусь "зелену х-ню". Негайно оперативні співробітники та слідчі провели обшуки у можливих місцях перебування цього предмета. Цим предметом виявилася половина справжньої бойової міни МОН-50″, – розповів Геращенко журналістам.

Він додав, що саме з половини радянської протипіхотної міни МОН-50 було виготовлено саморобний вибуховий пристрій, яким і підірвали автомобіль журналіста Шеремета.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, наразі відбувається експертиза вилученої у Антоненка половини вибухового пристрою. Слідство намагається встановити, чи є знаряддя вбивства Шеремета та знайдена половина міни частинами цілої МОН-50.

"На сьогодні ми не можемо стверджувати, чи має вилучена половинка міни МОН-50 стосунок до справи про вибух Павла Шеремета, але у нас є багато запитань, оскільки не кожен громадянин має доступ до таких пристроїв. Йдеться про бойову міну, а не про макет, як пишуть деякі активісти, намагаючись заплутати суспільство", – заявив Геращенко.

Він також зазначив, що слідство дуже цікавитиме питання, де саме перебуває друга половина міни, частину якої вилучили у Антоненка.

Нагадаємо, що поліція опублікувала розмови Антоненка щодо міни.

Про підозру в убивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримано. Подружжя Владислава та Інну Грищенків, також учасників АТО, було затримано в іншій справі, але вони є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: