fbpx
Сьогодні
17:48 12 Гру 2019

Експертний аналіз фахівця з Британії підтвердив, що вбивці Шеремета - це Антоненко та Кузьменко

Експертний аналіз фахівця з Британії підтвердив, що вбивці Шеремета – це Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко.

Про це на брифінгу МВС розповів заступника глави Національної поліції — начальника кримінальної поліції Євген Коваль, пише Рубрика.

"Нагадуємо, що було проведено велику кількість роботи. Найрезультативніша – це відпрацювання відеокамер та результати експертиз. Проведеними слідчо-розшуковими заходами і подальшим документуванням членів групи вдається чітко відокремити тих осіб, які об'єктивно підозрюються  у виконанні вбивства Павла Шеремета. Це Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Антоненко і подружжя Грищенків. Слідством надано на експертизу до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України відеозразкі, вилучені з відеокамер поблизу вибуху авто Павла Шеремета. А таке відео, де зафіксовані особи, яких підозрюють у закладенні вибухівки. Ці данні допомогли встановити ідентичність осіб", – каже він.

Він зазначив, що були зібрані усі необхідні зразки ходи, візуалізацію для того, щоб експерти змогли максимально ефективно попрацювати з цим матеріалом. Ці дані допомогли встановити ідентичність осіб на відео.

"Окрім цього, для об'єктивної оцінки аналізу ходи був залучений один з кращих фахівців з Великої Британії, якого звуть Айвон Бірч. Він співпрацює з правоохоронними органами Британії, країн ЄС та США. Бірч опрацював надані матеріали та надав свої висновки.

Враховуючи його думку та висновки експертів по комплексній експертизі до якої входить психологічна, фотопортретна та дослідження ходи, надані наступні висновки. Перший висновок. Особа чоловічої статі, що бере участь у закладанні вибухового пристрою під авто Шеремета, це громадянин Антоненко. Другий висновок. Особа жіночої статі, яка закладала вибухівку, це – Кузьменко Юлія", – заявив Коваль.

Раніше Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Пізніше стало відомо, що волонтерка Кузьменко мала спільних друзів та контакти з ймовірним вбивцею Шеремета.

Нагадаємо, що двох колишніх добровольців Владислава та Ірину Грищенків затримали за підозрою у підготовці вибуху і можуть пов'язати зі вбивством журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Владислава Грищенка із позивним "Буча" затримали 24 вересня, його дружину "Пуму" – 5 листопада. Обох суд взяв під варту на час розслідування.

Подружжя АТОвців підозрюють у замаху на вбивство та незаконному поводженні зі зброєю. Справу, в якій вони фігурують, відкрили у липні 2018 року.

За версією слідства, Грищенкам та їхньому знайомому, теж АТОвцю, Івану Вакуленку, замовили вбивство жителя Івано-Франківської області.

Вони нібито зробили вибухівку та 13 липня 2018 року прикріпили її до автівки жертви у місті Косові. Однак вибух не відбувся, а постраждалий чоловік сам помітив вибуховий пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: