fbpx
Сьогодні
14:29 13 Гру 2019

Forbes удев'яте назвав Меркель найвпливовішою жінкою року

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель дев'ятий раз поспіль очолила рейтинг 100 найвпливовіших жінок світу за версією журналу Forbes.

Про це свідчить рейтинг 2019 року.

"Ангела Меркель залишається на першому місці 9-й рік поспіль, незважаючи на оголошення про те, що вона планує повністю відмовитися від політичної діяльності, коли термін її повноважень як канцлера Німеччини закінчиться в 2021 році. Можливо, політичний вплив Меркель зменшується, проте вона як і раніше керує країною, яка є найбільшим членом Євросоюзу і яка володіє четвертою за темпами розвитку економікою в світі", – пишуть у виданні.

меркель жест домиком

Цікавий факт. За стриманість як в іміджі, так і в промовах, Ангелу Меркель на батьківщині прозвали "тефлоновим канцлером". Всім, хто хоч мінімально цікавиться світовою політикою, відомий її фірмовий жест – руки "будиночком". За словами Меркель, жест вона придумала для себе сама, щоб відчувати себе впевненіше, виступаючи на публіці.

Друге місце посіла ексглава МВФ, нинішня президентка Європейського центробанку Крістін Лагард, а третє – спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

До десятки також потрапили перша в історії жінка – президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, виконавча директорка General Motors Мері Барра, дружина Білла Гейтса Мелінда, доларова мільярдерка і президентка фірми Fidelity Investments Ебігейл Джонсон, іспанська банкірка Ана Ботін, президентка й генеральна директорка IBM Джині Рометті та виконавча директорка Lockheed Martin Мерилін Г'юсон.

Нинішня директорка МВФ Крісталіна Георгієва посідає 15-те місце.

Американська телеведуча Опра Вінфрі стала 20-ю, королева Великобританії Єлизавета II – 40-ю. Дочка президента США Іванка Трамп посідає 42-гу сходинку рейтингу, глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні – 67-му.

На останньому, 100-му, місці – екоактивістка Грета Тунберг.

Нагадаємо, TIME назвав Грету Тунберг людиною року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: