fbpx
Сьогодні
15:16 11 Гру 2019

TIME назвав Грету Тунберг людиною року

Американський журнал Time назвав 16-річну шведську екоактівістку Грету Тунберг Людиною року.

Обкладинка з дівчиною, яка стоїть на скелі, з'явилася в Twitter видання.

"Тунберг не очолює політичну партію або громадську організацію. Не вона перша забила тривогу про кліматичне лихо, і у неї немає підготовки для вирішення проблеми. Вона не вчений і не політик. У неї немає доступу до традиційних інструментів впливу: вона не мільярдерка, чи не принцеса, не піп-зірка і навіть не доросла людина. Вона звичайна дівчинка-підліток, у якої вистачило сміливості звернутися до сильних світу цього, тому вона і стала іконою покоління", – йдеться в колонці, присвяченій 16-річній активістці.

TIME назвав Грету Тунберг людиною року

Тунберг стала голосом покоління, відзначає видання.

Серед кандидатів були президент США Дональд Трамп, глава Facebook Марк Цукерберг, глава КНР Сі Цзіньпін і протестуючі в Гонконзі – вони увійшли в шорт-лист, складений редакцією.

Нагадаємо, 16-річна школярка Грета Тунберг розпочала Марші за клімат. Вона пропускала школу щоп'ятниці, починаючи з серпня 2018 року, а натомість виходила на одиночні пікети біля будівлі шведського парламенту, вимагаючи вжити заходів для запобігання глобальному потеплінню. Така акція стала початком рух Fridays for Future. Відтоді до нього долучилися понад мільйон молодих людей з усього світу.

23 вересня 2019-го Грета Тунберг приїхала на Генасамблею ООН і під час свого виступу звинуватила світових лідерів у зраді нового покоління через недостатню боротьбу проти зміни клімату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: