fbpx
Сьогодні
21:48 12 Гру 2019

Волонтерку Звіробій планували вбити: поліція розповіла деталі

Підозрювані у вбивстві журналіста Павла Шеремета обговорювали можливість замаху на волонтерку Марусю Звіробій.

Сама ж волонтерка скептично ставиться до повідомлення правоохоронців про можливий замах на неї, передає hromadske.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови Національної поліції Євген Коваль.

За його словами, підозрювані мали на меті загальну дестабілізацію ситуації в Україні.

«Одна з недавніх розмов громадянки Юлії Кузьменко свідчить про обговорення ще одного можливого сценарію дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні шляхом вибору «сакральної жертви» з кола відомих і популярних в суспільстві осіб… Співрозмовниці в цьому контексті згадують свою близьку знайому — відомого волонтера і активістку Марусю Звіробій як можливу сакральну жертву», — сказав Коваль.

Згідно з представленим аудіозаписом розмови, підозрювані обговорювали можливість «давануть» волонтера, і розглядали варіант викрадення її дітей.

Своєю чергою, сама Звіробій у коментарі hromadske заявила, що серед 5 підозрюваних особисто знайома тільки із Інною Грищенко на псевдо «Пума».

«Я точно знаю, що так, як показали її правоохоронці, що вона «построїла» чоловіка і прямо зробили висновок, що вона ледве не винна тому, що бачте у неї характер, це дурниця», — наголосила Звіробій.

Також волонтерка наголосила, що побачила під час брифінгу правоохоронців багато маніпуляцій.

«Взагалі, я вважаю, що спочатку треба слухати сторону захисту, щоб потім робити якісь висновки. Я маю приводи не довіряти, особливо у світлі моєї справи (провадження щодо висловлювань депутатки Софії Федини та Звіробій про президента Зеленського, — ред.) всьому, що я почула сьогодні», — наголосила волонтерка.

Вона також додала, що «має бути суд і людину мають визнати винною», а також назвала брифінг правоохоронців «шоу для всієї країни».

До цього в національній поліції назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства Шеремета.

Експертний аналіз фахівця з Британії підтвердив, що вбивці Шеремета – це Антоненко та Кузьменко.

А генеральний прокурор України Руслан Рябошапка наголосив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета правоохоронці встановили тільки виконавців і потрібно також з'ясувати, хто був замовником злочину.

Раніше Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Пізніше стало відомо, що волонтерка Кузьменко мала спільних друзів та контакти з ймовірним вбивцею Шеремета.

Нагадаємо, що двох колишніх добровольців Владислава та Ірину Грищенків затримали за підозрою у підготовці вибуху і можуть пов'язати зі вбивством журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Владислава Грищенка із позивним "Буча" затримали 24 вересня, його дружину "Пуму" – 5 листопада. Обох суд взяв під варту на час розслідування.

Подружжя АТОвців підозрюють у замаху на вбивство та незаконному поводженні зі зброєю. Справу, в якій вони фігурують, відкрили у липні 2018 року.

За версією слідства, Грищенкам та їхньому знайомому, теж АТОвцю, Івану Вакуленку, замовили вбивство жителя Івано-Франківської області.

Вони нібито зробили вибухівку та 13 липня 2018 року прикріпили її до автівки жертви у місті Косові. Однак вибух не відбувся, а постраждалий чоловік сам помітив вибуховий пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: