fbpx
Сьогодні
17:30 12 Гру 2019

Волонтерка Кузьменко мала спільних друзів та контакти з ймовірним вбивцею Шеремета

Волонтерка Юлія Кузьменко, яку затримала Нацполіція у справі про вбивство Павла Шеремета, мала спільних друзів та контакти з ймовірним вбивцею російського журналіста.

Про це на брифінгу МВС розповів заступника глави Національної поліції — начальника кримінальної поліції Євген Коваль, пише Рубрика.

«Вивчивши коло знайомих осіб «Нацика», поліцію зацікавив громадянин Антоненко. Було встановлено, що він проживає у центральному районі міста Києва, яке розташоване поблизу місця вибуху автомобіля Павла Шеремета. На світлинах у соціальних мережах Антоненко часто носить одяг із специфічними емблемами та зображеннями, які схожі на зображення на одязі ймовірного злочинця. У подальшому встановлено його додаткові зв'язки із двома особами, які зацікавили слідство. Це Кузьменко Юлія та громадянин К. Нагадую, що інформацію ми надаємо виключно в обсязі, дозвіл на який дав нам слідчий. Ці особи мали спільних друзів та непоодинокі зустрічі на тлі, зокрема, допомоги військовим», – йдеться у повідомленні.

Раніше Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Нагадаємо, що двох колишніх добровольців Владислава та Ірину Грищенків затримали за підозрою у підготовці вибуху і можуть пов'язати зі вбивством журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Владислава Грищенка із позивним "Буча" затримали 24 вересня, його дружину "Пуму" – 5 листопада. Обох суд взяв під варту на час розслідування.

Подружжя АТОвців підозрюють у замаху на вбивство та незаконному поводженні зі зброєю. Справу, в якій вони фігурують, відкрили у липні 2018 року.

За версією слідства, Грищенкам та їхньому знайомому, теж АТОвцю, Івану Вакуленку, замовили вбивство жителя Івано-Франківської області.

Вони нібито зробили вибухівку та 13 липня 2018 року прикріпили її до автівки жертви у місті Косові. Однак вибух не відбувся, а постраждалий чоловік сам помітив вибуховий пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: