fbpx
Сьогодні
11:30 12 Гру 2019

Верховна Рада продовжила на рік закон про "особливий статус" Донбасу

Напередодні голова партії "Слуга Народу", заступник голови фракції Олександр Корнієнко заявив, що законопроєкт про особливий статус Донбасу, який має продовжити старий закон, складатиметься лише з однієї фрази, якою 2019 рік замінять на 2020-й.

"За" відповідний законопроєкт проголосували 320 депутатів. Проти виступили представники "Голосу", "Батьківщина" утрималася.

Відомо з засідання парламенту 12 грудня.

За продовження

Законопроєкт №2569 внесли 10 грудня депутати фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та Олександр Корнієнко. 11 грудня комітет із питань організації державної влади, місцевої самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав продовження ще на рік дії закону про порядок самоврядування в ОРДЛО.

12 грудня депутати приступили до розгляду цього проєкту закону після півгодинних консультацій.

Нардепи погодилися розглянути законопроєкт №2569 12 грудня за процедурою ad hoc та за скороченою процедурою.

Олександр Корнієнко – і від авторів закону, і від комітету – сказав, що "заміна позначки року з 2019 на 2020 дозволить ще на 1 рік, до 31 грудня 2020 року включно, продовжити можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і створить додаткові часові можливості для реалізації законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і статуту Організації об'єднаних націй".

Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу вступає в силу тільки "після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України".

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО був прийнятий Верховною Радою у вересні 2014 року і набув чинності 18 жовтня 2014 року. З тих пір Рада щорічно продовжувала термін його дії.

Раніше повідомлялося, нардеп пояснив поспіх з розглядом закону про продовження "особливого статусу" Донбасу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: