fbpx
Сьогодні
17:06 11 Гру 2019

Нардеп пояснив поспіх з розглядом закону про продовження "особливого статусу" Донбасу

Фото Reuters

Законопроект про особливий статус Донбасу буде продовжено в цей пленарний четвер, а не наступного тижня для того, щоб уникнути ризиків щодо набуття ним чинності до кінця року.

Про це заявив голова комітету з питань державної влади Андрій Клочко, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що певного часу потребує підписання закону спікер парламенту та президентом, а також власне публікація документу.

"Чому є певна мобілізація. Тому що кілька днів займає підписання у голови, кілька днів у президента. Можна все робити в один день, як в минулому році це робилось. Але краще процедурно підписання і публікацію провести із запасом часу. Якщо ми перенесемо на наступний тиждень, то ми б в вже виходили в останній тиждень грудня. Були б ризики з підписанням, з набуттям чинності. Щоб не ставити під загрозу набуття законом чинності через видавничі моменти, ми вирішили взяти запас часу. Як раз і стало нам в нагоді рішення про додаткове засідання ВРУ", – заявив Клочко.

Нагадаємо, що Арахамія та Корнієнко зареєстрували законопроєкт про особливий статус Донбасу.

Нагадаємо, за словами президента Зеленського, дію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" продовжать ще на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: