fbpx
Сьогодні
22:06 30 Лис 2019

Символ дружби з Донецьком замість каплички: демонтовану Пальму Мерцалова повернули на львівський вокзал

Повернення "пальми Мерцалова" на Львівський вокзал / Фото зі сторінки "Зручне місто" у Facebook

"Укрзалізниця" демонтувала каплицю у Львові, побудовану біля входу в будівлю залізничного вокзалу на площі Двірцевій. На це місце повернули статую "пальми Мерцалова", яку подарував Львову Донецьк в 2003 році в знак дружби між містами. 

"У 2003 році донеччани подарували Львову пальму Мерцалова, як символ дружби між двома містами. Встановили її одразу біля виходу з центрального залізничного вокзалу. Символізм цілком зрозумілий. А після 2014 року і окупації Донецька, погодьтесь, його вага і зміст зросли в рази. І що ви думаєте? Почалась реконструкція площі перед вокзалом. І місцеві залізничники, чомусь, пальму прибрали. А на її місці вирішили поставити…так, так, тут без сюрпризів – як завжди у Львові, тут вирішили поставити капличку", – повідомляє у Facebook львівський журналіст Левко Стек.

Причому що поруч розташована повноцінна церква, зауважують коментантори. Зараз реконструкція площі перед залізничним вокзалом у Львові завершуються і вже збудовану капличку розбирають. Натомість скульптуру "пальми Мерцалова" повертають на її заслужене місце.

Боролися за повернення спільнота активних урбаністів Львова, зокрема Дем'ян Данилюк і Олександр Шутюк.

"За місяць до Різдва трапилось ще одне справжнісіньке диво. Копія пальми Мерцалова, викуваної колись на Юзівському заводі, повернулась додому. Як, неодмінно, зробить і сам Донецьк", – зауважив журналіст Левко Стек.

Навіть в Україні, буває, здоровий глузд перемагає. Хоча, починалось все дуже типово. Історія ця тягнеться з 2003 року….

Posted by Левко Стек on Saturday, November 30, 2019

Нагадаємо, що у Львові щойно завершився Кліматичний форум: експерти сформулювали головні меседжі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: