fbpx
Сьогодні
15:28 29 Лис 2019

Справа Альперіна: підозрюваного співучасника Тупальського відпустили під домашній нічний арешт

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для заступника начальника Київської міської митниці ДФС Сергія Тупальського, якого підозрюють у причетності до схеми із розмитненням імпортованих товарів за заниженими цінами.

Про це повідомляє "УП" з засідання ВАКС 29 листопада.

Суддя Сергій Мойсак: "Застосувати до Тупальського Сергія запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час доби з покладенням на нього обов'язку в період часу з 22.00 до 06.00 години не покидати місця проживання (м.Київ вул.Солом'янська) без дозволу детектива, прокурора чи суду сроком на 60 днів, тобто до 24 січня 2020 року включно.

Покласти на підозрюваного Тупальського такі обов'язки: не залишати постійного місця проживання в період з 22.00 до 06.00 наступного дня, прибувати до детектива, прокурора, суду за кожною вимогою, повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, здати на зберігання до відповідних органів держвлади свій паспорт, паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дають право на виїзд та в'їзд в Україну".

Тупальський заявляв, що не знайомий із Вадимом Альперіним і з іншими підозрюваними у справі. Зокрема, митник наполягав на тому, що обвинувачення не довело зв'язку між ним і злочинною схемою.

За його словами, він був ініціатором припинення схем: "Я за власною ініціативою вживав ряд заходів щодо припинення схем, щодо припинення використання прогалин законодавства митної справи, до якої не причетні працівники митниці".

Сторона обвинувачення клопотала про запобіжний захід для Тупальського у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 57 млн гривень застави.

Крім того на засідання ввірвався невідомий, який назвав Тупальського "чортом". Суддю закликали видалити чоловіка, бо він заважав проводити засідання. Чоловіка вивели охоронці.

НАБУ затримало Вадима Альперіна, коли він з адвокатом прийшов до слідчих. За даними слідства, він – очільник злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну. Схема завдала інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків.

Детективи НАБУ затримали 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов'язаних з порушенням митного законодавства.

Раніше повідомлсялося, що Альперіну попросили викликати "швидку": засідання суду перенесли на 14:00.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: