fbpx
Сьогодні
14:15 28 Лис 2019

"Хрещеному батьку контрабанди" Альперіну оголосили підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро вручили повідомлення про підозру одеському бізнесмену Вадиму Альперіну, причетному до організації злочинної схеми, пов'язаної з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Про це повідомляє САП, НАБУ.

"27 листопада детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП особисто вручили повідомлення про підозру особі, яку слідство вважає керівником злочинної організації, що вчиняла злочини, пов'язані з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами. Таким чином кількість підозрюваних у завданні понад 77,7 млн грн збитків державним інтересам зросла до 11 осіб".

Слідство підозрює, що саме Альперін був керівником корупційної схеми. Його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України ("Зловживання владою або службовим становищем"). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Національне антикорупційне бюро затримало Вадима Альперіна, коли він з адвокатом прийшов до слідчих. За даними слідства, він – очільник злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну.

Детективи НАБУ затримали 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов'язаних з порушенням митного законодавства.

Зокрема повідомлялося, що був затриманий заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський.

Справа, в рамках якої затримали митника, пов'язана з "одним з найвідоміших контрабандистів" України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

"УП" пише що Альперіну вдалося втекти. Президент Володимир Зеленський у своєму повідомленні на Facebook підтвердив втечу Альперіна і попросив українців "допомогти" втікачу зустрітись із детективами НАБУ. Навіть пообіцяв цінний подарунок за допомогу.

Після цього в Facebook з'явився акаунт Альперіна, який запевнив, що сам прийде на допит.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: