fbpx
Сьогодні
22:25 03 Лис 2019

Україна буде членом НАТО, - Столтенберг

Україна буде членом НАТО, однак для цього їй слід сфокусуватися на реформах.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю ТСН.

Відповідаючи на питання про надання «Плану дій щодо членства» (ПДЧ) Столтенберг зазначив, що неможливо зробити якийсь конкретний графік і нагадав, що всі союзники погодилися ще в 2008 році на Бухарестському саміті, що Україна стане членом НАТО.

«Але зараз час сфокусуватися на реформах: як посилити ваші оборону і структури безпеки, як модернізувати структуру вашого управління і, звичайно, як побороти корупцію. І зробивши це, ви вже сьогодні поліпшите життя пересічних українців. А, також, просунетеся до членства в НАТО», – додав генсек Альянсу.

Столтенберг відмовився давати прогнози про конкретні терміни вступу України в НАТО.

«Звичайно, ніхто не може точно сказати, коли це буде, але, якщо подивитися на інші країни, то ми побачимо, що двері НАТО залишаються відкритими», – сказав він.

Столтенберг зазначив, що Альянс залишається прихильниками сильного і потужного партнерства з Україною.

«Отже, працюючи над тим, щоб надати повноцінне членство України, ми повинні подумати, що ми можемо зробити більше разом. Це буде добре для України і НАТО. І модернізувати українські оборонні та безпекові структури, допомогти їм якісною підготовкою, допомогти їм посилити можливості, зокрема, системи команди і контролю, допомогти з кібербезпекою. Все це ми робимо. Все це важливо. Це робить Україну кращою країною, навіть, якщо ви і не є повноцінним членом НАТО. Це те, що ми робимо, навіть, поки ви не член НАТО», – додав він.

Нагадаємо, що за результатами засідання Комісії Україна-НАТО Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар Єнс Столтенберг зробили низку важливих заяв.

Зокрема, Зеленський підтвердив бажання отримати ПДЧ в НАТО, а Столтенберг у Раді заявив, що двері НАТО залишаються відчиненими для України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: