fbpx
Сьогодні
12:57 31 Жов 2019

Столтенберг у Раді заявив, що двері НАТО залишаються відчиненими для України та закликав до реформ

Фото: Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Україну до впровадження Закону про нацбезпеку та реформування Служби безпеки України.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді 31 жовтня.

"Двері НАТО залишаються відчиненими. Дорога до членства в НАТО не є легкою. Для тих, хто хоче цього, необхідно мати відданість і здійснювати значні реформи", – підкреслив генсек Альянсу.

Столтенберг в Раді

Фото Reuters

"Цей новообраний парламент має історичну можливість змінити Україну на краще. Всі ви зробили потужний ривок уперед. Я очікую впровадження Закону про нацбезпеку, який був прийнятий минулого року, з парламентським наглядом над відомствами безпеки і оборони, а також реформування СБУ", – зазначив Єнс Столтенберг.

Він підкреслив, що радники НАТО допоможуть Україні працювати над запровадженням євроатлантичних принципів, щоб посилити верховенство права, забезпечити права меншин, реалізувати боротьбу з корупцією і досягти відкритості та прозорості усіх спектрів державного життя.

15 жовтня голова Служби безпеки України Іван Баканов подав президенту Володимиру Зеленському проєкт нової редакції закону "Про Службу безпеки України".

У НАТО заявили, що вивчать проєкт нової редакції закону про Службу безпеки України на предмет відповідності найкращим практикам Альянсу.

Столтенберг Україна

Фото Reuters

Генеральний секретар НАТО у своєму виступі в парламенті процитував вірш Тараса Шевченка.

"Страшно впасти у кайдани, умирать в неволі, а ще гірше – спати, спати і спати на волі", – зацитував вірш під назвою "Минають дні, минають ночі".

На цитату Кобзаря депутати відреагували оплесками.

Перед цим Столтенберг зазначив, що Україна, як суверенна держава має право обирати власне майбутнє у сфері безпеки.

"Ніхто за межами країни не має право вето. Час сфер впливу пішов у минуле", – сказав він.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: