fbpx
Сьогодні
18:37 27 Жов 2019

Помічник Зеленського заявив, що зустріч з Джуліані була помилкою

Помічник президента України Андрій Єрмак вважає, що українській стороні потрібно було уникати неофіційних посланників президента США Дональда Трампа.

Таку заяву Єрмак зробив в коментарі виданню The New Yorker.

Як нагадує ЗМІ, з нещодавніх свідчень тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора в Конгресі стало відомо, що 29 травня Трамп пообіцяв Зеленському зустріч в Білому домі, але не призначив дату.

Після цього спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер подзвонив Єрмаку і сказав, що якщо Зеленському вдасться переконати Трампа в тому, що він вживе заходів з різних питань, що становлять політичний інтерес для президента США, «ми визначимо дату візиту Зеленського у Вашингтон».

Після цього, як відзначає видання, Зеленський з радниками почали шукати вихід зі скрутного становища.

Зі свідчень Тейлора стало відомо, що останнім часом у США щодо України було два канали розробки – традиційний і нестандартний.

Так, на початку серпня зустрітися вирішили Єрмак і особистий адвокат Трампа Руді Джуліані, щоб, за словами Єрмака, «не покладатися на спекуляції і розмови через другі руки».

За словами Єрмака, в Офісі президента намагалися не засмучувати Трампа.

Однак ця розмова все ускладнила: Джуліані вирішив, що Україна продовжить розслідування відносно ймовірного суперника Трампа на виборах президента США в 2020 році Джо Байдена і ролі України у виборах в США 2016 року.

Єрмак ж вважав, що зробив тільки загальні запевнення в тому, що нова адміністрація буде розглядати низку випадків як частину обіцянки по боротьбі з корупцією, пише видання.

Відповідаючи на питання, чи вважає він помилкою зустріч з Джуліані, Єрмак відповів, що «люди хотіли принести президенту хороші новини», однак це було помилкою.

Нагадаємо, що міністр енергетики США Рік Перрі подав у відставку. Він планує залишити свою посаду до кінця року.

Раніше головний свідок у справі про імпічмент Трампа дав свідчення.

Раніше Йованович заявила, що її відкликання стало прямим результатом тиску Трампа на Держдепартамент.

Нагадаємо, у Конгресі за зачиненими дверима пройшли слухання з Йованович.

У травні 2019 року Йованович завершила роботу на посаді Посла США в Україні і записала відео, у якому розповіла про здобутки України останніх років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: