fbpx
Сьогодні
20:57 24 Жов 2019

Зеленський вважає розслідування справ Майдану необ'єктивним, - Горбатюк

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський називав розслідування справ Майдану «однобоким», бо вважав, що убивствами силовиків у 2014 році не займаються.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на hromadske заявив колишній керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Він підтвердив, що зустрічався із Зеленським, Русланом Рябошапкою, який тоді ще не був генпрокурором, а глава Офісу президента Андрій Богдан приєднався вже наприкінці зустрічі. Вони хотіли почути від Горбатюка подробиці про розслідування справ Майдану.

«Що здійснюється у розслідуванні, які результати розслідування, які проблеми розслідування, чому воно розслідується необ'єктивно, як вважав президент. Однобоко, на його думку, тому що не розслідуються убивства правоохоронців. Але я пояснив, що ми розслідуємо всі епізоди, всі вбивства, і у нас притягнуті до відповідальності як убивці правоохоронців, так і вбивці протестувальників», — розповів Горбатюк.

Він додав, що попри скепсис, Зеленський адекватно сприймав його пояснення.

«Було розуміння, були уточнюючі запитання, і я хочу сказати, що абсолютно оптимістично закінчилась зустріч. Він (Зеленський — ред.) закінчив її словами: ваші справи мають розслідуватися, і має бути вам допомога», — розповів екс-прокурор.

Горбатюк зазначив, що президент сказав йому надати інформацію про допомогу Рябошапці.

«Він став генпрокурором, і я йому надав проблематику, але з того всього нічого не вирішилось», — сказав він.

Раніше заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов закликав генпрокурора Руслана Рябошапку амністувати «беркутівців», причетних до вбивств протестувальників на Євромайдані.

Нагадаємо, що Зеленський заявив, що ексрадник Віктора Януковича Андрій Портнов не має ніякого відношення до теперішньої влади.

Зазначимо, що екс-заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов, який, за його словами, стоїть за підозрою арештованому екс-нардепу Сергію Пашинському, обіцяє таку саму участь п'ятому президентові Петру Порошенку.

При цьому Генеральна прокуратура України готує підозру п'ятому президенту України Петру Порошенко за статтею про зловживання владою.

Раніше директор Державного бюро розслідувань Роман Труба зазначив, що його відомство розслідує 12 кримінальних проваджень, у яких фігурує експрезидент Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: