fbpx
Сьогодні
22:33 01 Жов 2019

Порошенко фігурує вже у 12 справах ДБР, - Труба

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба зазначив, що його відомство розслідує 12 кримінальних проваджень, у яких фігурує експрезидент Петро Порошенко.

Про це він заявив у інтерв'ю ТСН.

"На сьогодні у нас розслідується 12 кримінальних проваджень, у яких фігурує експрезидент Петро Порошенко. В усіх цих справах його процесуальний статус – це свідок," – зазначив Труба.

ВІн додав, що є провадження, де встановлюється можливість вчинення правопорушення за фактами ухилення від сплати податків та реалізації коштів за угодами щодо продажі заводу "Кузня на Рибальскому", а також за фактами можливих протиправних дій і легалізації коштів за фактами продажу телеканалу "Прямого", а також за фактами можливого втручання в діяльність судової системи.

"Фактів насправді є дуже багато, це як політичні рішення, а також деякі економічні рішення. Ці провадження порушені за зверненнями різних фізичних осіб. У частину цих кримінальних проваджень дійсно внесені відомості за зверненнями Андрія Портнова. Чи його звернення можуть бути політично заангажованими? Складно мені сказати. Але для мене важливо дати відповідь на запитання, чи може бути політично заангажоване розслідування, і я відповідаю – ні", – сказав Труба.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко не прийшов на призначений допит із застосуванням поліграфа.

Державне бюро розслідувань запланувало допит п'ятого президента Петра Порошенка з використання поліграфу на вівторок, 1 жовтня.

Раніше у ДБР заявили, що не можуть силоміць змусити Порошенка прийти на допит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: