fbpx
Сьогодні
19:25 22 Жов 2019

Вбивство Вороненкова: суд зняв підозри з замовника

Денис Вороненков, фото "Факти"

Печерський районний суд міста Києва скасував підозра росіянину Володимиру Тюріну у замовленні вбивства екс-депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення суду у державному реєстрі.

Згідно резолютивної частини рішення, суд частково задовольнив скаргу адвоката Дмитра Щербини, який захищає Тюріна і скасував повідомлення про підозру від 10 жовтня 2017 року.

Перше, на що звернув уваги суд при ухваленні рішення про скасування підозри Тюріну це повна зміна показань потерпілої Марії Максаковою-Игенбергс про причетність її колишнього чоловіка (Тюріна – ред.) до вбивства Вороненкова. Вона надала слідству іншу версію щодо можливих мотивів вбивства.

Іншим підставою для скасування підозри стала відсутність підтвердження про отримання Тюріним письмового повідомлення про підозру.

У прокуратурі зазначають, що вручення підозри Володимиру Тюріну бути здійснено компетентними органами Російської Федерації на запит української сторони в рамках надання міжнародно-правової допомоги (всього українські правоохоронці направили 4 таких запиту). Ні на один із зазначених запитів Росія не дала позитивну відповідь.

Раніше вдова Вороненкова назвала ім'я ймовірного вбивці її чоловіка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: