fbpx
Сьогодні
12:28 22 Жов 2019

Суд "ДНР" засудив полоненого журналіста Асєєва до 15 років в’язниці

Українського журналіста та блогера Станіслава Асєєва засудили до 15 років в'язниці за рішенням так званого Верховного суду самопроголошеної «Донецької народної республіки». Також його позбавили права займатися журналістською діяльністю на 2,5 роки.

Про це повідомили в так званій Генеральній прокуратурі «ДНР».

За версіє бойовиків, Асєєв з березня 2015 року по травень 2017 го вів візуальну розвідку місць дислокації підрозділів «Народної міліції «ДНР» і передавав дані представникам Служби безпеки України. Також у матеріалах справи стверджують, що блогер вербував у соцмережах проукраїнськи налаштованих користувачів для збору і передачі відомостей військового й іншого характеру.

Так званий «суд» визнав Асєєва визнаним винним за статтями «Організація екстремістського співтовариства», «Шпигунство і підбурювання до шпигунства», «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності».

Асєєв відбуватиме в колонії суворого режиму.

Український журналіст і публіцист, який залишився у Донецьку після окупації і писав для українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін, зник на окупованій території у 2017 році

Певний час бойовики відмовлялися визнати факт викрадення Асєєва та через свою "поліцію" оголосили його в розшук як зниклого безвісти.

Бойовики не допускають до полоненого журналіста представників міжнародних місій, а також відмовилися включати його в списки на обмін. Через це Станіслава не вдалося звільнити у грудні 2017 року під час великого обміну полоненими.

Раніше повідомлялося, що Асєєва утримують в повній ізоляції.

А також, що бойовики вибили у журналіста Асєєва визнання в шпигунстві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: