fbpx
Сьогодні
17:54 18 Сер 2018

Асєєва утримують в повній ізоляції, - Геращенко

Перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко переконана, що "зізнання в шпигунстві" українського журналіста Станіслава Асєєва бойовики "вибили" тортурами. 

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Бойовики вибили з журналіста Станіслава Асєєва "зізнання в шпигунстві". Цей жах показали по російському пропагандистському ТБ. В мене немає жодних сумнівів, що ці "зізнання" вибивалися під тортурами", – заявила Геращенко.

За її словами, Асєєва утримують в повній ізоляції, до нього не допускають родичів, представників ОБСЄ та Червоного хреста, йому не дозволяють передати листи чи передачу, жодної вісточки від рідних чи друзів.

Геращенко також додала, що на засіданні в Мінську українська сторона зверне увагу росіян на дії їхніх підопічних з ОРДЛО, які катують журналіста, і вимагатиме негайного допуску до Асєєва координатора ОБСЄ Тоні Фріша.

Нагадаємо, 17 серпня російський державний телеканал Росія 24 показав утримуваного "ДНР" донецького журналіста Станіслава Асєєва, який працював під псевдонімом Васін. У 14-хвилинному репортажі розповідається, що він був затриманий "ДНР" за підозрою в "шпигунстві". Сам Асєєв каже, що працював на Головне управління розвідки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: