fbpx
Сьогодні
18:25 17 Жов 2019

В ЄС занепокоєні судовою реформою Зеленського

Фото Reuters

Положення законопроєкту про діяльність органів суддівського врядування, ухваленого Верховною радою, суперечать європейським стандартам і можуть підірвати незалежність судової системи.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві тимчасово повіреної у справах представництва ЄС в Україні Анніки Вайдеманн.

"ЄС неодноразово висловлював свою позицію щодо судової реформи. Ми чітко та неодноразово комунікували наше занепокоєння з приводу законопроєкту №1008. Зокрема, положення, що стосуються Верховного суду, суперечать європейським стандартам і можуть підірвати незалежність судової системи", – йдеться у заяві.

ЄС наполегливо закликає Україну запитати думки Венеціанської комісії перед тим, як вводити цей закон в дію.

"ЄС і надалі підтримує належну ширшу судову реформу відповідно до європейських стандартів, яка також є одним із пріоритетів для розкриття інвестиційного потенціалу України, що є проголошеним пріоритетом українського уряду", – заявила Вайдеманн.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому президентський законопроект № 1008 щодо діяльності органів суддівського врядування. За проголосували 236 народних депутатів.

Варто зазначити, що глава ВСУ сподівається, що президент України заветує закон про судову реформу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: