fbpx
Сьогодні
11:27 10 Жов 2019

"Формулу Штайнмаєра" прокоментувала група Європейських народників

Європейські народники в Європейському парламенті сумніваються в "формулі Штайнмаєра", переконані, що єдиною стороною, яка виграє від цього, буде Росія.

Це передає агенство Інтерфакс-Україна.

Відповідну позицію від групи озвучила Сандра Калнієте (Латвія) в середу в Брюсселі в рамках обговорення українського питання.

Вона зазначила:"Україна погодилася імплементувати "формулу Штайнмаєра" з метою вирішення конфлікту на сході України. Але справедливості заради треба запитати: а що дійсно змінилося з 2016 року, коли цю формулу порадили вперше. Відповідь – майже нічого. Я б хотіла вірити, що ці домовленості – крок уперед у напрямку мирного вирішення, але у мене є деякі сумніви".

Політик пояснила, що "формула" виглядає такою, "що єдиною стороною, яка від цього виграє, буде Росія". І додала наступне: "Вони проведуть вибори в Донецьку і Луганську і сепаратисти отримають деяку легітимність. Це те, що потрібно Росії. Ходять чутки, що Росії навіть можуть пообіцяти зупинити українське просування до ЄС і НАТО".

Вона також нагадала присутнім, що в Україні проти цих угод почалися протести. "Такі протести можуть дестабілізувати суспільство у всій країні, і це знову зробить Росію стороною, що виграла. Тому друзі України повинні пильно стежити за розвитком подій в країні, щоб запобігти можливості того, що питання Донбасу і анексії Криму зникне з міжнародного порядку денного", – завершила Калнієте свій виступ.

Інший народник, Олександр Александров-Йорданов (Болгарія) задався питаннями: "Чи не думаєте ви, що формула Штайнмаєра заохочує пана Путіна продовжувати його план щодо України. Чи не створює ця формула необхідні умови для того, щоб заблокувати в довгостроковій перспективі будь-які суверенні рішення інституцій в Києві, чи не призведе ця формула до того, що в самій Україні буде менше України".

"Я вважаю, що настав час для того, щоб деякі європейські лідери перестали фліртувати з Путіним", – підкреслив Александров-Йорданов.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: