fbpx
Сьогодні
15:00 08 Жов 2019

Нормандський саміт: у Росії відповіли на заяву Пристайка та назвали нові умови

Фото 24 Канал

У Кремлі стверджують, що Росія зацікавлена ​​провести зустріч у "нормандському форматі" на найвищому рівні, але саміт має бути добре підготовлений.

Про це повідомляє ТАСС.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков відповів на заяву міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про те, що Росія шукає підстави, щоб не проводити зустріч лідерів країн "нормандської четвірки": "Ні, це не так. Це не відповідає дійсності. Як і всі країни-учасниці цього формату, Кремль зацікавлений у відродженні, в реанімації цього процесу, у проведенні нової зустрічі в верхах. Разом із тим, точку зору Кремля поділяють багато країн: зустріч повинна бути підготовлена, щоб стати результативною".

Також речник президента РФ звернув увагу на те, що робота з підготовки саміту ведеться на рівні помічників президентів, проте не захотів вдаватися в деталі "у силу складності підготовки".

Він заявив наступне: "Звісно, з усіх чотирьох сторін вкидаються різні ідеї з тим, щоб наповнити змістом цю зустріч і надати їй результативності. Це єдине, що я можу сказати".

До того ж,  пряма участь США в переговорах Росією не вітається: "Точка зору про підключення США до цього формату не знаходить підтримки. Водночас, безумовно, США можуть використовувати свій вплив у Києві для того, щоб сприяти якнайшвидшому виконанню Україною своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями".

Пєсков нагадав, що основні зусилля з урегулювання ситуації сконцентровано саме  в "нормандському форматі" (Україна-Росія-Німеччина-Франція), так як "альтернативи йому зараз немає".

Нагадаємо, Пристайко заявив, що Росія не хоче брати участь в нормандському саміті.

Раніше глава МЗС зазначав, що в Зеленського є запасний план врегулювання на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: