fbpx
Сьогодні
17:03 07 Жов 2019

Журналіст написав на Мендель заяву до поліції

Український журналіст і історик Данило Яневський подав заяву до поліції про вчинення кримінального злочину речницею Офісу президента України Юлією Мендель.

Про це Яневський написав у Facebook.

Заявник повідомляє правоохоронцям, що Мендель перешкодила журналісту "Радіо Свобода" та Першого Суспільного телеканалу Сергію Андрушку поставити питання президенту України Володимиру Зеленському, застосувавши при цьому фізичну силу.

#СвободуНеСпинити #МендельНаДембельПочинаємо тиждень з добрих справ! …

Posted by Данило Яневський on Monday, October 7, 2019

"Прессекретарем, усупереч встановленим її посадовим обов'язкам, що визначені Положенням про Прес-службу Президента України, допущено дії, що не мають нічого спільного з організацією висвітлення діяльності Президента України та забезпечення його зв'язків із засобами масової інформації та створенню для журналістів сприятливих умов для роботи. Більше того, дії Прессекретаря Президента є протиправними з точки зору кримінального законодавства, оскільки застосувавши фізичний вплив на журналіста Прессекретарем допущено умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності, відповідальність за які передбачено ст. 171 Кримінального кодексу України. Здійснивши напад на журналіста, службова особа Мендель Ю.В. з перевищенням повноважень, умисно порушила право журналіста на вільне збирання інформації, унеможливила його доступ до інформації, здійснила вплив у фізичній формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов'язків", – йдеться у заяві.

При цьому Яневський наголосив, що Мендель уже не вперше помічають за перешкоджанням діяльності журналістів.

"15 вересня 2019 р. вона відштовхнула журналіста "Радіо Свобода" Крістофера Міллера від Президента України, чим перешкодила Голові держави завершити відповідь на питання, а журналісту – виконувати свої професійні обов»язки. Вищевказане свідчить про систематичний характер протиправної діяльності службової особи, що загрожує інтересам держави, суспільства, основам та принципам громадянського суспільства, створює негативний образ держави Україна за кордоном", – додав Яневський.

Нагадаємо, що журналіст Михайло Ткач написав на своїй сторінці у Facebook, що прессекретар Президента України Юлія Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання керівнику Офісу Президента Андрію Богдану в США. Цей пост викликав у соцмережах хвилю обурення поведінкою Мендель.

На це Мендель заявляє, що не відштовхувала телерепортера Сергія Андрушка, а зупиняла з міркувань безпеки глави держави.

У свою чергу, Схеми: корупція в деталях оприлюднили повне відео спілкування журналіста Радіо Свобода Сергія Андрушка з прессекретарем президента Володимира Зеленського Юлією Мендель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: