fbpx
Сьогодні
13:26 03 Жов 2019

Справа Михайлика: стало відомо, що слідство призупинено

Справа з замаху на Михайлика була зупинена ще 31 липня.

Це зазначається у коментарі самого активіста Центру прав людини ZMINA.

"Конверт мені підкинули у двір, а знайшла його сусідка. Слідчий весь цей час, скільки ми перед тим говорили по телефону, не повідомив, що підписав цю постанову", – розповів Михайлик.

У отриманих документах зазначається про зупинення слідства через відсутність речового доказу у вигляді вилученої ще в січні 2019 року з легені потерпілого кулі, яка досі перебуває у німецьких криміналістів.

"Без наявності зазначеного речового доказу – предмета, схожого на кулю, – неможливе проведення всіх необхідних судових експертиз, без висновків яких завершити судове розслідування та прийняти остаточне законне рішення в даному кримінальному проваджені неможливо", – ідеться в документі.

Фото: ZMINA

Фото: ZMINA

Водночас річний термін досудового розслідування в кримінальному провадженні спливав 24 вересня, а, отже, був ризик, що слідство не доведуть до кінця у відведені законом терміни.

На думку самого постраждалого, зупинення слідства – "це єдиний шанс викрутитися із ситуації про обмежений термін", проте він не певен, що Генпрокуратура зробила достатньо, щоб отримати цей речовий доказ із Німеччини.

"Ми з адвокатом дуже хочемо ознайомитися з матеріалами справи, але нам досі не дали можливості, щоб дізнатися, чи були відправлені відповідні запити в Німеччину задля отримання цієї кулі. Раніше в розмові з німецьким послом мені пояснювали, що це прерогатива виключно Генпрокуратури щодо оформлення та відправлення відповідного запиту в рамках міжнародної правової допомоги", – зауважив Михайлик.

Нагадаємо:

  • 22 вересня 2018 року в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика – громадського активіста, лідера одеського осередку партії "Сила Людей". Він отримав тяжке поранення та пережив клінічну смерть;
  • 25 вересня одеські правоохоронці затримали трьох громадян Грузії підозрюваних у замаху на нього;
  • Підозрюваних арештували. 29 квітня 2019 року підозрюваний у нападі на Михайлика Лаша Герасін у СІЗО здійснив спробу суїциду: завдав собі у живіт сім ударів колючо-ріжучим предметом. За словами адвоката, підозрюваний хотів покінчити з собою через незаконне утримання під вартою;
  • 21 червня 2019 року Київський районний суд ухвалив рішення звільнити з-під варти всіх підозрюваних у нападі на Михайлика
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: