fbpx
Сьогодні
15:01 01 Жов 2019

У Раді є багато ініціатив, проте не до всіх з них ми маємо відношення, - Гончарук

Фото Reuters

Уряд не планує підвищувати податки, зокрема, переглядати умови оподаткування, про що було досягнуто домовленості раніше.

Про це сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук в ефірі ICTV.

"Ми дійсно не плануємо підвищувати податки. Зараз у Верховній Раді зареєстровано дуже багато різних ініціатив, проте не до всіх з них ми маємо безпосереднє відношення. Та норма (щодо скасування стимулюючих рентних ставок на буріння нових газових свердловин, – ред.) зараз дискутується. Я не ставився би до неї, як до чогось такого, що вже відбулося", – цитують Гончарука "Українські новини".

"Абсолютно точно переглядати податки заднім числом або зобов'язання, які взяла Україна, не можна. Це шлях у нікуди", – зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, найгірше, що може статися, – це втрата довіри інвесторів.

"Абсолютно неправильно переглядати умови оподаткування, про які було досягнуто певної домовленості. Коли країна говорить: "Ми певний період часу гарантовано не переглядаємо оподаткування", а потім робить навпаки – вона втрачає довіру інвесторів. Втрата довіри інвесторів – це найдорожче, що ми можемо втратити, і найгірше, що ми можемо придумати. Тому що від довіри до країни залежить вартість ресурсів, які до неї надходять. Якщо тобі вірять – ти конкурентоспроможний. Це аксіома, яку не потрібно доказувати у світі", – сказав він.

Раніше Разумков підтвердив, що залишає посаду голови партії "Слуга народу".

Раніше повідомлялось, що партія "Слуга народу" у кінці жовтня збереться на з'їзд, серед запланованих питань – зміна очільника партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: