fbpx
Сьогодні
14:25 29 Вер 2019

Зеленський образив Меркель та її уряд, - німецькі ЗМІ

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський образив німецький уряд, погодившись з американським колегою Дональдом Трампом в тому, що канцлер Німеччини Ангела Меркель мало робить для України.

Про це пише німецьке видання Der Spiegel.

Автор публікації зазначає, що в телефонній розмові політиків дипломатичні зусилля Меркель абсолютно не були оцінені.

"У першу чергу, саме канцлер Німеччини і тодішній міністр закордонних справ Штайнмаєр зробили все для того, щоб регіон не перетворився на осередок військового конфлікту", – наводяться в статті слова лідера фракції СДПН у бундестазі Рольфа Мютценіха.

Також підкреслюється, що тепер український посол в Берліні Андрій Мельник намагається "склеїти уламки" і що Зеленський цінує "величезну особисту участь" Меркель.

Видання, крім того, звертає увагу, що, незважаючи на невдоволення Зеленським, німецький уряд все ж покладає відповідальність за ситуацію, що склалася на США. На думку глави зовнішньополітичного комітету бундестагу Норберт Реттген, розмова політиків показала, що Трамп використовує свою владу "в своїх особистих інтересах, в інтересах своєї передвиборної боротьби, а також проти Німеччини і Європи". Мютценіх же вважає, що американський лідер залишився вірним девізу "краще підживлювати невдоволення, ніж працювати над спільною згодою і рішеннями серед партнерів".

Нагадаємо, що 25 вересня Білий дім опублікував стенограму (але не дослівний текст) телефонної розмови, що відбулася у липні між президентом України Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом, президентом Сполучених Штатів. З повним текстом розмови можна ознайомитися тут.

Попри негативну оцінку у бік німецького уряду від Зеленського, Німеччина готова надалі підтримувати Україну.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: