fbpx
Сьогодні
10:57 29 Вер 2019

Тотальної приватизації не буде: міністр інфраструктури розповів про долю портів, аеропортів, "Укрпошти" та "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури Владислав Криклій

Новий міністр інфраструктури Владислав Криклій стверджує, що в уряді дотримуються думки, за якої стратегічні об'єкти інфраструктури мають лишатися у руках держави.

Таку заяву він зробив у інтерв'ю Радіо Свободи.

"Не зовсім правильно і безпечно віддавати її (стратегічну інфраструктуру, – ред.) у приватні руки, наша філософія – стратегічні об'єкти мають залишатися у держави", – наголошує міністр.

Разом із тим, він виступає за певні "надбудови" над стратегічними об'єктами.

"Якщо ми говоримо, наприклад, про порти, то порти можна передавати в концесію, а акваторію, звісно, не можна передавати у концесію. Тому що це об'єкт державної власності. Те ж саме і з дорогами. Землю і дороги не передаємо, а окремі ділянки в концесію – ми можемо говорити про це", – каже він.

Він також наголосив, що "Укрзалізниця" –полотно стратегічне, а тому воно лишиться у руках держави. Натомість, підприємцям можуть дозволити мати власні вагони та тяги.

Щодо аеропортів Криклій говорить, що цілком можлива передача на правах концесії. Але разом із тим він підкреслює, що злітно-посадкова смуга – "це завжди об'єкт державної власності або комунальної, але це точно стратегічна інфраструктура".

"Що стосується "Укрпошти" – її виключили з переліку об'єктів, які не підлягають приватизації, тобто з'являється така можливість (приватизувати, – ред.). Але я думаю, що ми тут скоріше будемо говорити про стратегічного інвестора, партнера. Бажано було б, щоб це був хтось з великих e-commerce проектів світових. Я не знаю, наприклад, Amazon, Alibaba​", – міркує міністр.

За його словами, це дозволить "отримати великий імпульс і велику кількість інвестицій у логістичні центри, щоб покращувати ці процеси вже спільно з великими e-commerce-проектами, з інтернет-гігантами працювати і давати кращу якість послуг".

Нагадаємо, Криклій щодо "Укрзалізниці" заявив, що очікується її розчленування на 3 компанії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: