fbpx
Сьогодні
22:26 27 Вер 2019

У Сенаті США вимагають "дослівної стенограми" розмови Зеленського та Трампа

Американська сенаторка Дайана Фейнстейн вимагає від адміністрації Трампа надати Конгресу дослівну стенограму телефонного спілкування президентів України й США, про наявність якої стало відомо лише напередодні зі скарги викривача.

Про це вона заявила в п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"Я вважаю, що скарга викривача є дуже достовірною. Вона стверджує, що президент скористався своїми повноваженнями, щоби домогтися політичної прихильності від іноземної країни, а персонал Білого дому знав, що це неправильно, й намагався приховати це, втаївши деталі розмови з Президентом України Зеленським", – заявила представниця Демократичної партії.

При цьому вона звернула увагу, що в скарзі йшлося про існування дослівної стенограми розмови, а не тієї, що була представлена громадськості й містила матеріали на основі нотаток присутніх.

"Якщо це так, її (дослівну стенограму – ред.) слід надати на розгляд Конгресу. Конгрес має обов'язок контролю за виконанням Конституції", – наголосила американська сенаторка.

Вона також підкреслила, що важливо встановити, хто вчинив дії, спрямовані на приховування подробиць телефонної розмови, а також наскільки ретельно це було виконано.

Раніше ЗМІ оприлюднили схему тиску Трампа на Україну.

Нагадаємо, що 25 вересня Білий дім опублікував стенограму (але не дослівний текст) телефонної розмови, що відбулася у липні між президентом України Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом, президентом Сполучених Штатів. З повним текстом розмови можна ознайомитися тут.

Крім того, щодо Трампа навіть почали процедуру імпічменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: