fbpx
Сьогодні
17:05 26 Вер 2019

Волкер порадив Україні, як "орієнтуватися" у вимогах Трампа

Фото delfi.lt

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер на наступний день після телефонної розмови між президентами Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом прилетів в Україну, де давав поради українському керівництву про те, як "орієнтуватися" у вимогах, які пред'являв Трамп в телефонній розмові.

Про це йдеться в скарзі інформатора, опублікованій сьогодні комітетом з розвідки Палати представників Конгресу США, передає УНН.

"26 липня, на наступний день після дзвінка, Спеціальний представник США на переговорах в Україні Курт Волкер відвідав Київ і зустрівся з президентом Зеленським та низкою українських політичних діячів. Посла Волкера на його зустрічах супроводжував посол США в Європейському Союзі Гордон Сондленд. Грунтуючись на численних звітах про ці зустрічі, про які мені розповідали різні офіційні особи США, посли Волкер і Сондленд, за повідомленнями, давали поради українському керівництву про те, як "орієнтуватися" у вимогах, які пред'являв президент (Трамп – ред.) Зеленському" , – йдеться в тексті скарги.

Нагадаємо, що 25 вересня Білий дім опублікував стенограму (але не дослівний текст) телефонної розмови, що відбулася у липні між президентом України Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом, президентом Сполучених Штатів. З повним текстом розмови можна ознайомитися тут.

Крім того, щодо Трампа навіть почали процедуру імпічменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: