fbpx
Сьогодні
09:43 12 Сер 2019

Кримська поліція та СБУ затримали злочинне угрупування

Співробітники поліції Криму спільно з працівниками СБУ в Херсонській області задокументували та припинили протиправну діяльність злочинної організації.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі Віталій Стрижак, передає прес-служба МВС.

"Члени злочинної організації діяли на території Автономної Республіки Крим, а також Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької областей. Документування незаконної діяльності злочинної організації тривало майже рік. За цей час вдалося встановити, що вона функціонувала під керівництвом так званих "злодіїв у законі", – сказав Віталій Стрижак.

Зловмисники здійснювали контроль за протиправною діяльністю інших злочинних груп, а також осіб, які перебували у місцях позбавлення волі. Фігуранти збирали для злодійського "общака" гроші. Надалі ці кошти використовувалися для особистих потреб "злодіїв у законі". Крім того, кошти йшли для забезпечення кримінальних "авторитетів" цигарками і алкоголем у місцях позбавлення волі, а також придбання мобільних телефонів. На ці ж кошти організовувалися злочинні "сходки", здійснювався підкуп службових та посадових осіб, наймалися адвокати для інших членів злочинної організації, а також проводилися акції із дискредитації правоохоронних органів України.

Затримання злочинного угрупування на Херсонщині

"Слідчі вже встановили, що так званим «куратором» півдня України був мешканець Одеси, "злодій у законі" на прізвисько "Шарик". Херсонську "ланку" злочинної організації очолював лідер регіонального злочинного середовища. В його обов'язки входив контроль за наповненням "общака". Кошти надходили як від окремих злочинців, так і від організованих злочинних груп. Ці гроші – це здобич від шахрайських дій, крадіжок, автоугонів, нелегальних автоперевезень до Криму. Так, упродовж двох років сума "внесків" склала 23 мільйони гривень", – зазначив керівник кримської поліції.

Наразі слідчі в рамках кримінального провадження оголосили підозру чотирьом фігурантам. Досудове розслідування триває.

Раніше у СБУ повідомили, що на окупованому Донбасі незаконно утримують 223 особи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: