fbpx
Сьогодні
20:30 04 Сер 2019

Богдан зробив велику послугу українським медіа, - Кулеба

Фото Reuters

Глава Офісу президента України Андрій Богдан своєю ззовні зухвалою заявою про непотрібність медіа як посередників між владою і суспільством насправді зробив велику послугу українським медіа.

Про це заявив постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Богдан миттєво вирвав медіа з премодерну і перевів в постмодерн, оминаючи модерн. Українські медіа застрягли в премодерні – в ньому людина вірить, що збирання інформації дозволяє зрозуміти світ, але джерело повного всеосяжного знання залишається непізнаним. На цьому побудована уся розслідувальна журналістика і конспірологія: ми вважаємо, що Х та Y — корупціонери, ось ми зібрали опосередковані докази, але ми не знаємо усю правду, бо не знаємо про що саме говорили Х та Y під час їхньої нічної зустрічі, тому усю правду ми додумаємо самі або дамо додумати вам. В модерні людина спирається на раціональність, існування об'єктивної істини, підтвердженої даними, усю правду можна пізнати за допомогою науки. У цю фазу увійшли західні медіа, які почали займатися журналістикою даних і використанням алгоритмів для написання статей.

Проблема в тому, що насолоджуючись життям в премодерні, українські медіа відмовлялися визнавати, що насправді вони радше постмодерні. І Богдан просто сказав їм про це. Звісно, викликавши обурення, бо справжню правду не любить ніхто, навіть борці за правду", – пояснив Кулеба.

Нагадаємо, 1 серпня у мережі була опублікована заява про звільнення, котра, за легендою, належала Андрію Богдану.

Натомість, в Офісі президента заявили, що нічого не чули про відставку Богдана,а сам Зеленський пояснив походження заяви.

Раніше стало відомо, як виникла та поширилася новина про звільнення Богдана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: