fbpx
Сьогодні
12:36 02 Сер 2019

Стало відомо, як виникла та поширилася новина про звільнення Богдана

Журналістка Крістіна Бердінських розповіла, як виникла та поширилася новина про звільнення Богдана у ЗМІ.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

"Близько 20.00, перед виходом з редакції, мене зупинила чудова ведуча Радiо НВ з питанням, чи знаю я щось про відставку Андрія Богдана, голови Офісу президента України (ОПУ). Я нічого про це не чула. Мої очі відразу ж округлилися від подиву. Аня посилалася на новину, яку опубліковали в інформаційному агентстві Інтерфакс, який посилається на свої джерела в ОПУ", – розповідає Бердінських.

За її словами, вона спробувала перевірити інформацію та направила два запити: до Богдана та у Офіс президента.

"Андрій Богдан на моє запитання – чи фейк це, відповів, що не коментує цю інформацію. А ось з президентського офісу я отримала фотографію нібито заяви Богдана з проханням "його звільнити за власним бажанням, з моменту бажання", – повідомляє журнастка.

"Я б ніколи в житті не опублікувала цей папірець, якби не отримала її від офіційної особи", – переконує Крістіна Бердінських.

За її словами, у редакції очікували офіційного підтвердження найближчим часом, однак замість цього Богдан опублікував на своїй сторінці фотожабу із Кличком.

"Відразу ж стало очевидно, що і Богдан, і ОПУ, та й президент Володимир Зеленський, просто приколюються і використовують медіа. Причому всі медіа країни. Новина про відставку Богдана опублікували більшість ЗМІ. Про це весь вечір міркували телеканали. Українські ЗМІ ретвітів західні журналісти", – наголошує журналістка.

"Що це було – перевірка реакції суспільства? Тролінг? Або після того, як команда президента "Зробила їх ще раз" на парламентської виборах, тепер прийшла черга "зробити ще раз" всі українські ЗМІ? Але навіщо? Хто вам заважає продовжувати давати інтерв'ю Теслі, постити в інстаграмми і фейсбук? Навіщо підривати довіру до традиційних ЗМІ? У чому прикол?", – задає риторичні питання журналістка та підкреслює, що якщо у минулому журналістів називали "агентами Заходу" чи "агентами Москви", то тепер "ми переживаємо нову віртуальну реальність".

Також, "Інтерфакс-Україна" опублікував повідомлення наступного змісту:

"Новина "Богдан написав заяву про відставку з посади глави Офісу президента – джерело" від 19:44 01.08.2019 анулюється. Агентство "Інтерфакс-Україна" приносить вибачення читачам".

Нагадаємо, учора була опублікована заява про звільнення, котра, за легендою, належала Андрію Богдану.

Натомість, сьогодні зранку в Офісі президента заявили, що нічого не чули про відставку Богдана.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: