fbpx
Сьогодні
15:07 02 Сер 2019

Йде політична боротьба за контроль столицею, - Кличко

Глава столиці Віталій Кличко стверджує, що розділення посад мера та глави КМДА може призвести лише до негативних наслідків.

Таку думку він виразив під час інтерв'ю для DW.

На питання, що відбудетсья у разі розділення посад, Кличко заявив:

"Ступор влади, тобто місто не зможе працювати. Я можу це так порівняти: ви сідаєте в автівку, в якій є два водії, ви кажете їм, що потрібно кудись їхати, і у кожного є свій план, кожен керує в своєму напрямку. Так може статися аварія. Зараз я відчуваю, що йде політична боротьба за контроль над столицею".

За його словами, він пропонував Зеленському та Богдану досягти компромісу та не проти проведення дострокових виборів у Києві.

"Я зустрічався з президентом і з паном Богданом і казав, що нам потрібно об'єднати наші зусилля, бо в нас багато викликів. Якщо вам потрібно боротися, і київський міський голова вас не влаштовує, тому що він не є членом вашої політичної сили, то, будь ласка, давайте робити дострокові вибори", – зазначає пан Кличко.

Разом із тим, за його словами, він не бажає йти на конфлікт зі "Слугою народу", однак збирається боротися за свої принципи.

"Я не йду на конфлікт. У мене є можливість жити в Німеччині, США, в будь-якій країні світу. Я хочу жити по тим же європейським стандартам, як в європейських країнах, у себе вдома. І взяв на себе завдання змінити країну, тому я стояв на Євромайдані. Тому я захищав європейський, демократичний вибір кожного. Це мої принципи і за них я буду боротися", – переконує Кличко.

Раніше повідомлялося, що Богдан надіслав Кабміну прохання про звільнення Кличка.

На це Кличко заявив, що киян хочуть позбавити права вибору.

Гройсман заявив, що питання про звільнення Кличка буде винесено на наступне засідання уряду.

Натомість, Андрій Богдан на брифінгу заявив, що Кличко втратив контроль над Києвом.

При цьому, Богдан каже, що Зеленський розглядає Кличка на посаду голови КМДА.

Натомість, гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко не відкидає можливість балотуватися на пост керівника Києва.

31 серпня, Олег Ляшко опублікував відео, у котрому виразив свою солідарність із Кличком і готовність боротися із "зеленою чумою".

Віталій Кличко вчора, у відповідь на інтерв'ю Андрія Богдана, звернувся до НАБУ, аби ті провели перевірку щодо заяв Богдана про хабар.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: