fbpx
Сьогодні
10:06 01 Сер 2019

Кличко звернувся до НАБУ після заяви Богдана про хабар

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що звернувся до Антикорупційного бюро, аби там відкрили кримінальне провадження за заявою керівника Офісу Президента Андрія Богдана про отримання хабаря нібито від Кличка.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"30 липня 2019 року на прес-конференції пан Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому, в розмові, пропонували хабар в 20 мільйонів доларів. І, нібито, ця розмова була здійснена в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні "переговори"! А такі висловлювання пана Богдана, який є Керівником Офісу Президента України, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень", – стверджує Кличко.

Кличко наголошує, що НАБУ або повинне знайти хабарників, які виступили від його імені, або Богдан має попросити вибачень.

"Якщо хтось до когось звертався, потрібно встановити хто, від чийого імені і з якою пропозицією. А також — з'ясувати чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або я буду вимагати від пана Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації", – каже мер.

"Переконаний, що у НАБУ є всі можливості розслідувати оприлюднену інформацію і встановити істину в цій справі. І сподіваюся, що пан Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, керівник Офісу Президента України, сказав журналістам правду…" – наголосив Віталій Кличко.

Раніше повідомлялося, що Богдан надіслав Кабміну прохання про звільнення Кличка.

На це Кличко заявив, що киян хочуть позбавити права вибору.

Гройсман заявив, що питання про звільнення Кличка буде винесено на наступне засідання уряду.

Натомість, Андрій Богдан на брифінгу заявив, що Кличко втратив контроль над Києвом.

При цьому, Богдан каже, що Зеленський розглядає Кличка на посаду голови КМДА.

Натомість, гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко не відкидає можливість балотуватися на пост керівника Києва.

Учора, 31 серпня, Олег Ляшко опублікував відео, у котрому виразив свою солідарність із Кличком і готовність боротися із "зеленою чумою".

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: