fbpx
Сьогодні
13:17 30 Лип 2019

Кличко втратив контроль над Києвом, - Богдан

Фото Reuters

Очільник Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що двічі зустрічався з мером Києва Віталієм Кличком.

Про це він заявив під час сьогоднішнього брифінгу.

"У мене було декілька зустрічей із Кличком, тут в адміністрації, в Офісі президента. Таких зустрічей було дві. На цих зустрічах я йому особисто 6 разів, тобто на кожній зустрічі по три рази, я попросив відмовитись від інституту "смотрящих" у Києві, відійти від всіх корупційних схем і стати дійсно народним мером. Стати людиною, яка не має жодного відношення до цієї корупції та безхазяйності, яка відбувається в місті Києві", – повідомив Богдан.

"Мер міста Києва Віталій Кличко підтвердив мені, що дійсно, це його слова, він не контролює Київську раду. Є два, три "смотрящих", які мають певну групу депутатів, і якщо він не буду знаходити з ними компроміси, у нього не буде більшості в Київраді та відповідно він не зможе бути ефективним мером", – пояснює глава Офісу.

Також Богдан наголосив, що Кличко не має відношення до корупційних схем.

"Він розуміє, що щось відбувається не так, проте нічого з цим зробити не може. Він не задіяний в корупції", – підкреслює Андрій Богдан.

Богдан наголосив, що подання про звільнення Кличка ще не було і його звільнять за тими ж статтями, що і призначили у 2014-ому.

"З моменту інавгурації президента Зеленського подання від Кабміну про звільнення Кличка не надходило. Я написав нагадування на ім'я міністра Кабміну в якому попросив на підставі тих самих статей надати подання про звільнення голови КМДА. Але наразі Кличко на прес-конференції протестує проти цієї є процедури, по якій був призначений. Його призначили і хочуть звільнити за тими ж статтями Конституції та Закону", – додав Богдан.

Раніше повідомлялося, що Богдан надіслав Кабміну прохання про звільнення Кличка.

На це Кличко заявив, що киян хочуть позбавити права вибору.

Гройсман заявив, що питання про звільнення Кличка буде винесено на наступне засідання уряду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: