fbpx
Сьогодні
13:10 04 Лип 2019

"Голос" надкусив "ЄС" і зараз "їсть" "Слугу народу", - директор "Рейтингу"

Фото: https://www.rbc.ua

Директора Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович розповів про те, за рахунок яких партій "Голос" зміг піднятися на третє місце в електоральних симпатіях українців.

Про це він розповів у інтерв'ю РБК-України.

"Голос" Вакарчука спочатку знищив "Самопоміч", потім "Громадянську позицію", потім "надкусив" "Європейську солідарність" і в самому кінці взявся за "Слугу народу", – розповідає Антипович.

За словами очільника "Рейтингу", за "Голосом" пішли ті, хто розчарувалися у Порошенку.

"Основою електорату Вакарчука є електорат Порошенка. Це видно в регіональному і віковому розрізах електорату. За Вакарчуком йдуть ті, хто розчарувався в Порошенку. Ті, хто не хочуть бути з переможеним, ті, хто теж хочуть змін. Але, вибираючи між Порошенком і Зеленським, вважали за краще обрати першого. А зараз пішли до Вакарчука. Тобто, це сполучені політичні судини", – говорить він.

Як стверджує пан Антипович, зараз "ЄС" та "Голос" дійшли згоди: партія Порошенка знову почала рости, а партія Вакарчука "їсть" уже інший електорат.

"Якщо Вакарчук і забрав частину рейтингу "ЄС", то "ЄС" могла б повернути вже ці відсотки назад, просто Вакарчук тепер "їсть" вже "Слугу народу". Таким чином, і Вакарчук нічого не втрачає, і "ЄС", – сказав він.

Раніше "Голос" відмовився від 2-мільйонного внеску.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: