fbpx
Сьогодні
09:25 05 Чер 2019

НБУ випустив електронну гривню

Національний банк продовжить вивчати можливість випуску власної цифрової валюти — електронної гривні.

Про це повідомляє прес-служба регулятора в Facebook. 

НБУ провів пілотний проект, в рамках якого проаналізував міжнародний досвід, досліджував правові аспекти, макроекономічний ефект і опрацьовував оптимальні варіанти бізнес-моделі поводження електронної гривні.

Дослідження поставило перед НБУ нові питання про те, яким буде вплив електронної гривні на екосистему платіжного ринку, чи буде на неї достатній попит з боку користувачів, торговців і учасників ринку, яка технологія повинна використовуватися.

#егривня🔎 НБУ продовжить вивчати можливість випуску власної цифрової валюти – е-гривні, ґрунтуючись на результатах…

Posted by Національний банк України on Tuesday, June 4, 2019

Нагадаємо, пілотний проект Нацбанку з вивчення можливості випуску власної цифрової валюти на базі технології блокчейн тривав з 2016 року. Його практична частина завершилася в кінці 2018 року. В рамках пілотного проекту регулятор досліджував, як електронна гривня може доповнити платіжний ландшафт України і сприяти підвищенню частки безготівкових розрахунків і зменшенню їх вартості. По суті, електронна гривня – це фіатна валюта в електронному вигляді, яка буде обмінюватися на готівку або безготівкові кошти в співвідношенні 1: 1. Транзакції з е-гривнею можуть здійснюватися онлайн за допомогою комп'ютерів і мобільних девайсів (смартфонів, планшетів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: