fbpx
Сьогодні
22:24 15 Тра 2019

НБУ готовий вдруге націоналізувати ПриватБанк

Мем, який миттєво розлетівся у соцмережах

Національний банк України готовий знову провести націоналізацію ПриватБанку в разі, якщо суд скасує відповідне рішення 2016 року.

Про це заявила у середу в інтерв'ю Reuters перша заступниця глави Національного банку України Катерина Рожкова, передає Укрінформ.

«Національний банк України буде змушений другий раз націоналізувати ПриватБанк, якщо суд скасує відповідне рішення 2016 року. Інакше цей найбільший за кількістю вкладників український банк залишиться без капіталу. Ми як регулятор фінансового сектору приймемо рішення відповідно до закону, який говорить, що ми мусимо визнати його неплатоспроможним. А це означає або ліквідацію банку або його повернення в державну власність», – заявила Рожкова.

Перша заступниця глави НБУ підкреслила, що, враховуючи роль ПриватБанку, в якому розміщені депозити 20 мільйонів українців, варіант із його націоналізацією виглядає кращим.

Також Катерина Рожкова вкзала на те, що ситуація навколо Приватбанку стане ключовим пунктом в переговорах Києва з МВФ, чия делегація прибуде в Україну вже наступного тижня для обговорення подальшої програми співпраці та надання українській стороні кредитного траншу на суму в 1,3 мільярди доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: