fbpx
Сьогодні
21:53 01 Чер 2019

У Харкові з'явиться найбільший в Україні парк птахів

У харківському "Фельдман Екопарк" стартує новий проект «Парк птахів», спрямований на збереження та повернення до природного середовища рідкісних видів пернатих, а також популяризацію цього напряму зоозахисту та екоосвіту молоді.

Планується створення найбільшого в Україні та одного з найбільших в Європі комплексу орнітологічних вольєрів, де будуть представлені як місцеві червонокнижні, так і екзотичні птахи. Через тиждень відбудеться відкриття першого вольєра для птахів-падальників – у ньому поселять грифів, а трохи пізніше й білоголових сипів, пише slk.kh.ua.

Зазначимо, що проект «Парк птахів» реалізується в рамках програми Всесвітнього відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR) «Збереження, моніторинг і перспективна реінтродукція хижих птахів і сов Євразії» за підтримки низки українських і зарубіжних зоопарків.

"Зараз ведеться будівництво вольєрів для сов і пугачів, орланів та інших хижих птахів нашого континенту. Поруч будуть мешкати птахи-носороги, різні папуги – найрізноманітніші представники пернатої фауни Африки, Північної та Південної Америки, Австралії та Океанії. У перспективі з'являться нові ландшафтні експозиційні зони з водоплавними та нелітаючими птахами. Усі разом орнітологічні вольєри складуть комплекс «Парк птахів», який, ми вважаємо, буде одним з найбільших за видовим розмаїттям в Україні, – розповіли у Фельдман Екопарк. – Незабаром очікуємо значне перната поповнення нашої зооколекції в рамках співпраці з європейськими партнерами по лінії ЕАZА, а також зоопарками Вірменії, Казахстану, Узбекистану. Велику консультаційну допомогу в розвитку проекту нам надає Одеський зоопарк, який має найбільший досвід в питаннях розведення та реінтродукції птахів, у тому числі, червонокнижних видів".

Зазначимо також, що крім безпосередньої роботи зі збереження біологічного різноманіття проект «Парк птахів» планується використовувати як екоосвітній майданчик, на базі якого проводитимуться заняття для школярів і студентів, зоозахисні акції.

Нагадаємо, що колекція пернатих Фельдман Екопарк налічує майже 1500 особин понад 150 видів. Також нагадаємо, що на базі Соціально-гуманітарного мультикомплексу реалізується проект зі створенню та вивченню пташиних гнізд «Врятуємо птахів разом», щорічно організовується челендж «З'їла – полетіла» з виготовлення годівниць для пернатих, а також регулярно проводяться акції з випуску в природу співочих птахів та фазанів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: